Aanmelden stamboekveulen

Met het aanmeldformulier kunt u een stamboekveulen (Irish Cob of Irish Cob Partbred) aanmelden bij ICS Nederland voor registratie in het stamboek en het maken van een paardenpaspoort.
Dit hoort u te doen binnen 3 weken na de geboorte zodat ICS Nederland een paspoortconsulent kan inplannen voor een huisbezoek.
Elk paard in de Europese Unie dat van de moeder gescheiden is, of wel bij de moeder is maar ouder is dan 6 maanden, moet volgens de wet gergistreerd zijn en van een geldig paardenpaspoort zijn voorzien.
Lees eerst het onderstaande, klik daarna op de link naar het aanmeldformulier; 

voor een Shire veulen dient u  dit formulier (hier klikken) te gebruiken


Identificatie:
Om een paspoort te kunnen maken moet het veulen "geïdentificeerd" en van een transponder (microchip) worden voorzien door een dierenarts of door een paspoortconsulent.
De dierenarts of paspoortconsulent vult een identificatieformulier in met schets in en stuurt tevens een plukje haar van het veulen mee (uittrekken, niet knippen) naar het ICS kantoor voor de vastlegging van het DNA profiel uit de haarwortels.
De paspoortconsulent heeft identificatieformulieren, als de identificatie door een dierenarts wordt gedaan kan ICS Nederland voor een identificatieformulier zorgen.
Fokker: Als fokker van een veulen wordt de persoon of organisatie beschouwd die in de administratie van ICS Nederland als eigenaar van de moeder is geregistreerd. Zorg er dus voor dat de moeder op uw naam staat. Als dat nog niet zo is, klik dan HIER om de tenaamstelling aan te passen)

Ouders:
ICS Nederland mag de ouders van het veulen alleen in het paspoort vermelden als het ouderschap door een vergelijking van de DNA profielen bewezen is.
De profielvergelijking wordt gedaan in een laboratorium op basis van haarmonsters. Van de goedgekeurde hengsten van ICS nederland ligt het DNA profiel reeds bij het laboratorium, van een aantal merries ook. Van uw veulen uiteraard nog niet.

Foto's:
In het paspoort komen drie foto's, één van de linkerzijde, één van de rechterzijde en één van de voorzijde van het veulen. Op elke foto staat het gehele veulen, en niet veel meer dan het veulen. Een voorbeeld staat hier onder. De paspoortconsulent maakt deze foto's, tenzij de identificatie door een dierenarts wordt gedaan. In dat geval maakt u de foto's zelf en stuurt ze digitaal en niet groter dan 200KB (ongeveer briefkaartformaat) naar ons email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar WhatsApp 06 427 000 62 binnen drie dagen na het sturen van het aanmeldformulier met vermelding van de naam van het veulen en uw eigen naam en adres.

Kosten:
De kosten van registratie en paardenpaspoort voor een stamboekveulen bedragen 75 Euro plus 40 Euro voor de vastlegging van het DNA profiel, samen 115 Euro.
Dit bedrag is inclusief het huisbezoek van de paspoortconsulent, mits de aanmelding tijdig is gedaan.
Als het DNA profiel van de moeder nog moet worden vastgelegd kost dit eveneens 40 Euro, en hebben we ook haren van de moeder nodig.

Klik HIER voor het aanmeldformulier.

Voorbeeld van de foto's zoals worden gebruikt in het paspoort: