Inschrijving importpaard in Nederland

Sinds 1 januari 2016 moeten alle in Nederland aanwezige paarden, pony's en ezels, ook de geïmporteerde, bij een gemandateerde organisatie zijn ingeschreven. Basis voor de registratie is het paardenpaspoort dat bij het dier is meegekomen.

ICS Nederland is zo'n gemandateerde organisatie en als u een paard, pony of ezel uit het buitenland in uw bezit heeft kunt u deze registratie via ons doen. Wij registreren de gegevens in onze database en zorgen voor de verplichte registratie bij de overheid.
Als uw geïmporteerde paard of pony een Irish Cob is die was ingeschreven bij een erkend buitenlands stamboek dan dient u ook drie foto's (links, rechts en voorkant van het dier) te mailen naar irishcob@planet.nl met de naam van het dier in het onderwerp van de mail. Wij gebruiken deze dan om een certificaat te maken.

De kosten bedragen 36,50 Euro die u na het verzenden van de gegevens met Paypal of Ideal kunt betalen.
Als u niet via Paypal of iDeal kunt betalen, dan kunt u het bedrag overmaken op bankrekening IBAN NL35 RABO 0643.04.944. Na verwerking van uw inschrijving (meestal binnen enkele dagen) ontvangt u van ons een certificaat dat de inschrijving bevestigt en een sticker die u in het paspoort plakt.

Het verdient aanbeveling de microchip in het paard te laten uitlezen en vergelijken met het chipnummer in het paspoort zodat u er zeker van bent dat u over het juiste paspoort beschikt

Als uw paard / pony in een Irish Cob register kan worden ingeschreven hebben wij ook drie duidelijke foto's nodig (linkerzijde, rechterzijde en voorzijde) waar alleen het dier volledig op staat. Foto's niet groter dan 150 kb (ongeveer briefkaartformaat) om de registratie te completeren. Deze kunt u mailen naar ICS@Irishcob.nl met vermelding van de naam van het paard / de pony.

  

Gegevens van de eigenaar         

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Onjuiste invoer

Invalid Input

Gegevens uit het paardenpaspoort

Gaarne invullen

Gaarne invullen

gaarne invullen

<== Stamboek dat het paspoort heeft uitgegeven

Gaarne paspoortdatum geven

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Het levensnummer van het op te geven paard uit het paspoort

Het microchipnummer van het io te geven paard

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input