Racebeskrivelse og kåringsregler

 

Fremvisning: Ved fremvisning (til Kåring) er det at foretrække at hovskæg ikke klippes. Manen kan flettes, men både man og hale foretrækkes naturligt løsthængende.

Showklasser: I showklasserne (Premium) bliver den Irske Cob inddelt i størrelser således: Section A hest over 154cm og op til 170cm Section B lille hest over 148cm og op til 153cm Section C pony 148cm og derunder.

 

Såfremt et dyr er af ukendt afstamning skal dyret stilles til racegodkendelse inden premiumkåring. Dette er selvfølgelig især aktuelt ved importerede dyr. De fleste føl der bliver født nu, er født ind i stambogen. Dog skal de stilles til kåring for opnåelse af avlsgodkendelse.

 

En hingst eller hoppe som får 7 eller derunder i en af kriterierne der indgår i bedømmelsen kan ikke godkendes til avl.

 

HINGSTE født efter 31/12-2009 hvor faderen ikke er kåret i en avlsforening som ICS-NL anerkender (THAOICS, ICS-LTD) kan ikke avlsgodkendes i NL. Dog kan importerede hingste med ukendt afstamning stadig godkendes.

Såfremt et dyr er af ukendt afstamning skal dyret stilles til racegodkendelse inden premiumkåring. Dette er selvfølgelig især aktuelt ved importerede dyr. De fleste føl der bliver født nu, er født ind i stambogen. Dog skal de stilles til kåring for opnåelse af avlsgodkendelse. DNA-bevist afstamning kan påføres stamtavlen og stambogen med påskriften: ikke reg. i ICS-NL.

Alle farver og aftegninger er tilladt, dog ikke albino.

ICS (Irish Cob Society) Nederland, stambog til Irish Cobs.
Vores arbejdsområde omfatter Nederlandene, Frankrig, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, Irland, Østrig, Estland, Italien og Tjekkiet.
ICS Nederland er en anerkendt stambog, er hestepas anerkendt i hele EU

Racebeskrivelse og kåringsregler
Den Irske Cob er er en trækhest, kompakt og kraftfuld - kraftig, både muskelmæssigt og knoglemæssigt, dog fremstår denne race som en god all-round hest/pony. Nogle Irske Cobs synes mere tætte og lavstammede end andre. Den Irske Cob er velafbalanceret, velproportioneret og et imponerende syn.
Læs Mere...