Ga naar hoofdinhoud
Irish Cob Society Nederland - ICS NL

Met het aanmeldformulier (link onderaan de pagina) kunt u een Shire veulen aanmelden bij ICS Nederland voor registratie als non-breed Shire en het maken van een paardenpaspoort.

Op deze wijze aangemelde veulens krijgen, als beide ouders geregistreerde Shires zijn, als ras SHIRE in het paspoort.
Zij worden wel bij het RVO maar niet bij het moederstamboek SHS in Engeland aangemeld.
De geboortemelding aan ICS hoort u te doen binnen 3 weken na de geboorte van het veulen. Wij sturen u dan de papieren voor de identificatie en het plaatsen van een microchip door een dierenarts. Aan de hand van de geretourneerde identificatie papieren wordt een paspoort gemaakt.
De prijs voor registratie en paspoort van een non-breeding Shire bedraagt 75 Euro.
U ontvangt daarna een rekening van de Nederlandse Shire Horse Society (NSHS) voor registratie bij het moederstamboek SHS in Engeland.
Het bedrag van deze rekening vindt u HIER.

Let op: het is wel belangrijk dat u tijdig een dekbon naar ons hebt ingestuurd.
Dekbonnen kan de hengstenhouder aanvragen bij secretariaat@nshs.nl

Lees eerst het onderstaande, klik daarna op de link naar het aanmeldformulier.

Identificatie

Om een paspoort te kunnen maken moet het veulen voorafgaand “geïdentificeerd” en van een transponder (microchip) worden voorzien door een dierenarts of door een paspoortconsulent. Deze vult een identificatieformulier in en stuurt dit met een plukje van ca. 30 haren van het veulen (uittrekken, niet knippen) naar het ICS kantoor voor de vastlegging van de gegevens.
De paspoortconsulent heeft identificatieformulieren, als de identificatie door een dierenarts wordt gedaan kan ICS Nederland voor een identificatieformulier zorgen.

Fokker

Als fokker van een veulen wordt de persoon of organisatie beschouwd die in de administratie van ICS Nederland als eigenaar van de moeder is geregistreerd. Zorg er dus voor dat de moeder op uw naam staat. Als dat nog niet zo is, klik dan HIER om de tenaamstelling aan te passen.

Ouders

Moeders kunnen alleen in het paspoort van een veulen worden vermeld als zij bij ICS Nederland zijn ingeschreven..

Foto’s

In het paspoort komen drie foto’s, één van de linkerzijde, één van de rechterzijde en één van de voorzijde van het veulen. Op elke foto staat het gehele veulen, en niet veel meer dan het veulen. Een voorbeeld staat hier onder. De paspoortconsulent maakt deze foto’s. Als de identificatie door een dierenarts wordt gedaan maakt u de foto’s zelf en stuurt ze digitaal en niet groter dan 200KB per foto (ongeveer computerschermformaat) naar ons email adres ICS@irishcob.nl of naar WhatsApp 06 427 000 62 binnen drie dagen na het sturen van het aanmeldformulier met vermelding van de naam van het veulen en uw eigen naam en adres.

Kosten

De prijs is 75 Euro voor registratie van uw veulen en het maken en verzenden van het paardenpaspoort.
U betaalt dit aan ICS met de iDeal transactie aan het einde van deze aanmeldprocedure.
Dit bedrag is exclusief een huisbezoek van de paspoortconsulent of de dierenarts die de identificatie uitvoert en de microchip plaatst.

Volgende stap

Na het invullen en opsturen van het aanmeldformulier ontvangt u van ICS een identificatieformulier en één of meer zakjes voor de haren voor de dierenarts, deze stuurt u ingevuld en gevuld naar het ICS kantoor, Gerecht 6, 5469 KD Erp (Keldonk).
Of één van onze paspoortconsulenten komt bij u langs om het veulen te identificeren, haren te trekken en foto’s te maken.
Klik HIER voor het aanmeldformulier.

Voorbeeld van de foto’s zoals worden gebruikt in het paspoort