Ga naar hoofdinhoud
Irish Cob Society Nederland - ICS NL

ICS Nederland heeft actieve leden in diverse Europese landen waar regelmatig keuringen worden georganiseerd.
Veulens worden geregistreerd aan de voet van de moeder op keuringen, of aan huis door een plaatselijke dierenarts als de moeder reeds geregistreerd is in het ICS-Nederland stamboek.
In sommige landen zijn mensen individueel lid en vindt coordinatie van keuringen plaats vanuit Nederland, in andere landen is een fokkersvereniging actief die de organisatie verzorgt.
In alle gevallen worden de Cobs geregistreerd in Nederland en worden door ICS Nederland EU-erkende paardenpaspoorten uitgegeven.
Alle geregistreerde Cobs kunnen worden opgezocht op onze Online Stambomen.

Frankrijk

Een aantal Franse Irish Cob fokkers is lid van ICS Nederland. Af en toe vindt een keuring plaats

Duitsland

Elk jaar worden in Duitsland meerdere keuringen gehouden waarbij inmiddels ruim 600 Cobs zijn ingeschreven bij ICS Nederland.
De Duitse fokkers zijn individueel lid van ICS Nederland. Keuringen en evenementen in Duitsland worden weergegeven op de “Terminkalender für Deutschland 2014”

België

Vanaf het eerste begin van ICS Nederland presenteerden ook Belgen Cobs op de keuringen. Momenteel kent ICS Nederland enkele Belgische bestuursleden en worden keuringen in België georganiseerd voor en door een groep Belgische Irish Cob fokkers.

Finland

De Finse fokkers binnen ICS Nederland zijn verenigd in de actieve fokkersvereniging ICS Finland, web site ics-finland.com
Tweemaal per jaar wordt op verschillende plaatsen in Finland een keuring gehouden voor merries, veulens, ruinen en hengsten.

Denemarken

De Deense Irish Cob fokkers worden gecoordineerd door de vereniging ICS Denemarken. Zij zijn individueel lid van ICS Nederland.
In Denemarken worden door ICS-Nederland 2 à 3 keuringen per jaar gehouden.

Tsjechische Republiek

De Tsjechische Irish Cob fokkers worden gecoordineerd door de vereniging Irish Cob Czech Republic, met web site www.irishcob.cz.
In Tsjechië worden door ICS-Nederland 1 à 2 keuringen per jaar gehouden.

USA

In de Verenigde Staten wordt ICS Nederland vertegenwoordigd door Peter Proost, Floral City, Florida.
E-mail: klik hier