Ga naar hoofdinhoud
Irish Cob Society Nederland - ICS NL

Als u lid bent van irish Cob Society nederland kunt u met uw irish Cob of irish Cob Partbred (kruising) meedoen aan een keuring.
Elk jaar vinden in Nederland (en daarbuiten) meedere keuringen plaats waar onze keurmeesters de aangeboden Cobs en Partbreds via een puntensysteem op fokwaarde beoordelen en een eerste, tweede of derde premie toekennen.
Eenmaal per jaar, meestal in april, is zo’n keuring toegankelijk voor hengsten van drie jaar en ouder die vrij zijn van PSSM1. De hengsten die hier een premie behalen zijn meteen goedgekeurd voor de fokkerij van Irish Cobs.
In de agenda vindt u de komende keuringen met plaats en datum.

Voor elke deelnemende Cob of Partbred wordt een beoordelingsformulier met behaalde scores samengesteld en het paard met de hoogste punten wordt dagkampioen.
De eigenaar krijgt een kopie van het beoordelingsformulier mee naar huis, en de resultaten worden ter plekke in het paardenpaspoort bijgeschreven.
Een uitleg hoe het op een keuring toegaat vindt u HIER

Voor een premiekeuring moet uw Irish Cob in ons stamboek zijn ingeschreven. U kunt dit controleren: alle ingeschreven Irish Cobs staan in ons Online Stamboek.
Wilt u meedoen met een paard dat niet in onze stamboekregisters voorkomt maar waarvan u denkt dat het voldoet aan de Irish Cob rasstandaard, dan kunt u een rastoelatingskeuring aanvragen. Hier zit, als deze op een openbare keuring wordt gedaan, een premiekeuring bij in. Als het paard (of de pony) inderdaad aan de rasstandaard voldoet wordt het ingechreven in ons stamboek als Irish Cob. Dit wordt tevens in zijn paspoort vermeld, en u ontvangt een certificaat ter bevestiging.
Heeft u een paard dat reeds in een buitenlands erkend Irish Cob stamboek is opgenomen, neem dan contact op met ons secretariaat voor de te volgen procedure.

Veulens kunnen in het jaar dat zij geboren zijn gratis aan een premiekeuring meedoen. Zij worden beloond met een eerste, tweede of derde veulenpremie.

Klik hier voor het inschrijven van uw Irish Cob merrie of ruin in een premiekeuring.

Klik hier voor het inschrijven van uw geregistreerde Irish Cob hengst voor de volgende hengstenkeuring (toelating tot de dekdienst)

Klik hier voor het inschrijven van uw mogelijke Irish Cob voor een rastoelatingskeuring